sobota 28. listopadu 2009

Tales Runner


Představuju vám MMO Tales Runner, unikátní už v tom, že se nejedná o klasické zabíjecí levelovací MMORPG, nýbrž o závodění mezi hráči ! Jedna se o hru s pohádkovou grafikou, kde až se třiceti hráči závodíte na různých tratích, které jsou tématicky vytvořené, od klasických okruhů s překážkami, přes trasy s tématy Alladin, Říše divů až po "Boss tratě", kde se vás boss snaží dohnat a vy musíte utéct. Kromě toho obsahuje hra spoustu originálních prvků, o kterých se rozepíšu dále.

Tales Runner provozuje poskytovatel Gpotato, který poskytuje také např Luna online, Flyff a Rapelz. Hra se samozřejmě hraje zdarma, je možnost nakupovat různé předměty z Cash shopu, o tom později. Nainstalovaná hra má 915 mb, což je akorát.
Hra se rychle stahuje i patchuje, nemám k tomu co dodat. Hru chrání anti-hackingový systém X-trap. Co ale musím hře určitě vyčíst je to, že pokud si nezapnu anglickou klávesnici, nemůžu nic ve hře psát, tzn. nemůžu se ani přihlásit. Při zapnutí anglické klávesnice jde vše jak má, napíšu svůj gpotato účet a heslo a už me vítá úvodní Tales Runner obrazovka.
Hra mi hned nabídne, abych si zkusil tutoriál, který mě má naučit základní principy hry a ovládání. Skládá se ze sedmi levelů. Naučí mě například, že po startu levelu jsem vypuštěn do vzduchu, volně padám na závodiště a svůj pád můžu urychlit salty (mačkáním ctrl) ale musím těsně před dopadem zpáčknout dopad (klávesa Y), nebo si nabiju tlamu a zdrží mě to. Po každém splněném kole dostanu odměnu ve formě nějakého kousku oblečení pro postavu.

Kromě tutoriálu si můžu zkusit Time Attack, kde na čas závodím sám na trať kterou si vyberu. Závodění s hráči je rozděleno na hru 1-8 hráčů, nebo až třiceti hráčů, závodit se dá týmově i každý sám za sebe. Některé mapy jsou jen pro mód 1-30 hráčů. Podle toho, v jakém pořadí hráč doběhne do cíle , dostává odměny ve formě TR (herní peníze) a zkušeností. I v Tales Runner se leveluje, hráč začná kuřátkem které mění barvy a postupně se mění v jiné ranky. Když nějaký hráč doběhne do cíle, začne se odpočítávat čas, do kterého musí ostatní hráči doběhnout, jinak je závod ukončen.

Tales Runner obsahuje velké možství map a není zde zvyk, jako v mnoha MMOFPS hrách, že se hraje pořád několik stejných map dokola. Mapy se střídají a není problém si zahrát jakou chcete. Na začátku hraní si můžete vybrat jednu z několika postav, ale později ve hře se dá za Gpotatoes (cash) nebo TR koupit další postava, se kterou můžete chodit na závody. Taky se dá nakoupit spousta oblečení, které ovlivňuje vzhled postav.
Co se týče originálních prvků hry, jeden z mnoha jsou tzv. Cards, které dostávte po ukončení závodů. Jsou hodnoceny ranky 1-5 a každá trasa má svoje vlastní druhy karet a to samozřejmě podporuje hraní všech tratí. Karty se používají v Alchemy, kde si seženete Recept, pak příslušné karty které jsou na recept potřeba a vytvoříte si nějaký speciální kus oblečení nebo jiné věci.

Další unikátní prvek, který stojí za to vzpomenout, je Park. Park je místo, kde si můžete s hráči pokecat, najít přátele, jen tak si pobíhat, nakoupit předměty, dělat Alchemy, nebo třeba hrát různé minihry.
Další zajímavou věcí jsou farmy. Hráči si můžou koupit Farm Ticket na 30 dní, pro otevření vlastní farmy. Dají se pěstovat různé rostliny, stromy. zvířata a zdobit různými domky a předměty. A každým závodem rostliny a zvířata rostou. Jde navštívit také cizí farmy, jezdit zde na zvířatech jako sou různobarevná prasátka, žirafy, dokonce hadi (viz obrázek).

 

Tales Runner je velmi originální hra. Pohádkové závody se spoustou různých featur navíc je podle mě dobrý mix. Hratelnost je výborná, když nepočítám občasné chvíle naštvání z toho, že se zaseknu na jednom místě třeba na půl minuty. Grafika je slušná, někomu sice nemusí sedět ale podle mě hře prostě sedí. Postavy jsou namluvené a hudba je příjemná. Lagy jsem nezaznamenal. Ta hra se mi vážně líbí, dávám jí 8/10.

Stránka hry:http://talesrunner.gpotato.com/

0 komentářů:

Okomentovat